Met zijn eigen interpretaties verbindt Feico Deutekom de mooiste muziek van verschillende hedendaagse componisten, waarbij hij moeiteloos heen en weer stapt tussen concert- en poppodia. Zijn album Feico Solo werd en vorig jaar verkozen tot ‘cd van de week’ op Radio 4. Niet voor niets nodigde Philip Glass Feico de afgelopen jaren al vijf keer uit om naast hem tijdens zijn concerten te spelen.

 

Feico Deutekom vervult de afgelopen jaren een bepalende rol in de repetitieve muziek of minimal music. In februari 2018 verscheen zijn eerste album FEICO SOLO met pianomuziek in de minimal of neo-klassieke stijl. Hoogtepunt is zijn eigen bewerking van de filmmuziek van Mishima, oorspronkelijk geschreven voor strijkers, waarvoor Philip Glass Feico persoonlijk toestemming verleende.

 

Sinds 10 jaar maakte Deutekom naam als artistiek leider, zanger en pianist van het Attacca Ensemble, met bijzondere producties met koormuziek van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang, waaronder de Nederlandse première van The Little Match Girl Passion van David Lang en een concertversie van Philip Glass’ Einstein on the Beach. Met Lavinia Meijer toerde het Attacca Ensemble langs vele theaters met een programma rondom muziek van Glass.

 

Deutekom vormt een duo met harpiste Lavinia Meijer, met wie hij muziek van Philip Glass, Michael Nyman, Meredith Monk en Wim Mertens bewerkt voor harp en piano. Componist Douwe Eisenga schreef nieuw werk speciaal voor hen en ook bewerkten ze zelf samen andere stukken van hem.

 

Hij is als enige Nederlandse pianist betrokken bij de concerten die Philip Glass de afgelopen 10 jaar in de Amsterdamse Melkweg/Rabozaal gegeven heeft. Tijdens de laatste keer debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.