Eva heeft al een lange weg bewandeld in het theater waar ze muziek componeerde voor vele theatervoorstellingen, onder anderen in samenwerking met Spinvis en Huub van der Lubbe. Door de samenwerking met Spinvis kwam het besef dat ze haar eigen muziek wilde uitbrengen. In 2015 besloot ze zich hierop te focussen en dook haar studio in. In 2017 ontmoette ze rapper Gikkels ‘Gideon’ Everduim die bijdroeg aan de ontwikkeling van Politiek & Liefde. Hij stelde Eva voor aan Igor Wouters, engineer bij de Amsterdam Recording Company. Dat klikte en Igor werd mede-producer van het album.

 

Politiek & Liefde is een muzikaal dagboek. Zowel in de persoonlijke teksten, als de manier waarop de muziek is geproduceerd. Met veel samples van straatgeluiden, alsof het een autorit is in de grote stad. Eva zingt over waar politiek en liefde elkaar raken. Ze probeert situaties af te pellen om ze begrijpelijk te maken en beweegt tussen ratio en gevoel, met de vraag hoe met de liefde te leven.

 

De afgelopen jaren heeft Eva veel gereisd. Ze werkte in Caïro, speelde met Politiek & Liefde als voorprogramma van Jessie Ware, in verschillende clubs in New York City (USA) en op het Theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte). Ze zingt haar Nederlandse nummers dan deels in het Engels. In de loop der tijd kwam haar band erbij en van december 2018 tot en met maart 2019 speelt Eva met band Politiek & Liefde als theaterconcert in verschillende Nederlandse theaters.